BLOGGER TIP - CO POTŘEBUJEŠ K BLOGOVÁNÍ?

čtvrtek, března 19, 2015

Blogovat může skoro každý. Nezáleží na věku, ani na pohlaví, ale něco k tomu potřeba přeci jen je. Jaké věci to podle mě jsou? 

ZNALOST GRAMATIKY
Nikomu se nečte dobře text plný chyb. Chyby dokáží snížit článek o několik stupňů a klidně se může stát, že to dotyčný dokonce vzdá. Takže i kdyby měl článek sebevíc skvělou myšlenku, nemusí být vůbec dočten. Každý se někdy splete a udělá chybu, ale nemělo by to být neznalostí. 


ČAS
Možná se to nezdá, ale blogování zabere opravdu hodně času. Samozřejmě záleží na tom, jak často chcete vydávat články, ale vzhledem k tomu, že jeden článek může zabrat klidně i celý den (většinou je to však 1-3 hodiny), jednoduché to není. A to nemluvím o případném focení fotek, věnování se designu, odpovídání na komentáře ...

PEVNÉ NERVY
Hateři jsou všude, takže i Vás po nějaké době pravděpodobně neminou. Nikomu to není příjemné, takže pevné nervy se určitě hodí. Zároveň se Vám můžou hodit třeba k vytváření designu. Někdy bude trvat dlouho, než se Vám povede vytvořit to, co chcete.

TRPĚLIVOST 
Než si Vás najdou pravidelní čtenáři, chvíli to potrvá. Někomu to trvá pár týdnů, někomu několik měsíců. Musíte být velmi trpěliví a nevzdávat to. 

CHUŤ KE PSANÍ
Bez nálady na psaní to nepůjde. Ať Vás ani nenapadne zakládat si blog, aniž by Vás psaní bavilo.

NÁPADY
Je důležité, aby jste věděli, o čem chcete psát a měli stále nějaké nápady na nové články. Bez nápadů nebudou články a bez článků nebude blogování. Hodně blogerů má někdy špatné období, kdy nejsou nápady, ale po nějakém čase je to většinou zase dobré. Pokud však nebudete mít nápady ani na začátku, neviděla bych to moc růžově. 

POČÍTAČ 
Logicky musíte mít na čem psát, takže bez počítače (či jiné elektroniky) se neobejdete.

FOŤÁK
Jestli chcete k článkům přidávat i vlastní fotky, měly by za něco stát, jinak to opět dokáže zkazit celý článek či blog. Někdo má dobrý foťák na mobilu, se kterým se dá vystačit, ale něco profesionálnějšího by samozřejmě neuškodilo. 

TALENT
Né každý bloger talet na psaní má, a přesto se spousta z nich dokázala nějakým způsobem uchytit. Proto nechci považovat tento bod za nijak důležitý, protože hlavní přece jen je, aby Vás to bavilo. 

Zdroj: We♥It

Vůbec neuškodí být něčím originální, ba naopak je to také důležité, ale bohužel velmi těžké. Najít originální témata nebo originální pojetí témat je v této době skoro nemožné.
A trocha humoru a osobitosti také jenom prospěje!

P.S. Blok na zapisování nápadů a propiska se může také hodit!


Souhlasíte? Nebo jsem podle Vás na něco zapomněla?

26 KOMENTÁŘŮ

  1. Téměř se všmí musím jen a jen souhlasit. Bez toho se opravdu blogger neobešel. Hlavní je chuť k psaní a všechno ostatní se teoreticky dá vypilovat a vytrénovat. Upřímně jsem se ještě nesetkala s nějakým haterem, co by vyloženě hateovat. Kolikrát se našla negativní, ale dobrá kritika... nikdy ne však HATE... alespoň u mě a musím zaklepat :D :)
    S originalitou už je teď problém. Většina nápadů už se dávno zrodila a stejně jako na Youtube je těžké uspět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. :)
      Ano, je sice pravda, že blogeři mají méně haterů než třeba youtubeři, ale najdou se také. Hlavni ti nejznámější blogeři je rozhodně mají. :)
      Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  2. notes personnellespátek, března 20, 2015

    mňa koľkokrát mrzí ak si niekto založí blog kvôli spoluprácam a nie preto, že ho to baví :) alebo keď už si ho aj založí nemá žiadne absolútne nápady a na blogových stránkach sa pýta iných, o čom by mal písať :) ak nemá nápady, tak nech nepíše :) na koľkokrát nedám týždeň článok, pretože nemám nápad a nechcem písať hlúposti :)
    eos a victoria secret giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím naprosto souhlasím! To jsou přesně věci, které mi vadí a zároveň stejně jako tebe mrzí. Je to škoda, že to tak někdo má. :/ :)
      Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  3. Já mám svoje hejtry ráda... Nemám jich moc, ale někdy si jich vážím víc než fanoušků, protože jsou mnohem upřímnější Jsou jako zrcadlo bez příkras, ukazují tvrdou realitu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou .. Být tebou, tak to tak neberu. Hateři mohou být pouze závistivci, kteří se snaží o zkažení tvé radosti a podobně. Nemůžeš si jejich názory tolik brát! :)

      Vymazat
  4. pevne nervy jsou potreba to je fakt :) povedeny clanek, souhlasim :) a moc se mi libi ta fotka, taky bych chtela mit takovou peknou pracovni plochu, ja si misto toho taham notebook po celym byte, protoze nikde neni misto :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nejhorší jsou ti, co si blog založí jen kvůli spolupráci a produktům zdarma. Souhlasím, nejdůležitější je chut a nápady, pokud to není, není článek, není blog. Ale souhlasím, že blogger občas mívá období bez nápadů. Já jsem spíš hrozně líná. Nápady mám ale zrealizovat je... uf uf.
    Marky > little-me.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak. Tyhle "blogery" opravdu nemusím a zároveň je mi jich líto. Že to mají zapotřebí.. :)
      S leností mám také častokrát hrozné problémy! Takže naprosto soucítím! :)
      Děkuji za komentář!

      Vymazat
  6. Tomuto článku nelze nic vytknout. Souhlasím se všemi body a přemýšlím jen nad tím, zda by nebylo vhodné je ještě trochu rozvést, ovšem to by pak mohlo způsobit čtenářovu nechuť ke čtení či dočtení. Někdy si říkám, že bych jako čtenář i autor měla patřit do jiné doby. Příliš spěcháme a chceme mít všechno hned.

    Dávno, pradávno tomu již, co jsem na příbuzné téma sepsala blogerské desatero. Zajímalo by mne, zda bys s ním souhlasila či doplnila o nějaké další pravidlo (radu). http://maglaiz.blog.cz/1308/maglaizino-desatero-poctiveho-blogera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji!
      Já ze své vlastní zkušenosti právě vím, že většina lidí nezačne dlouhý článek ani číst, takže to radši všechno píšu zkráceně, ale tak, aby tam bylo všechno, co chci zmínit. Byla bych schopná se přehnaně rozepsat, ale pak by to přečetlo minimum lidí a byla by to práce "k ničemu" (dejme tomu).

      Mrknu se! :)

      Vymazat
  7. Souhlasím se vším, a musím říct, že někdy si nejsem úplně jistá, jestli všechno tohle plním, ale snažím se jak nejvíc to jde! :)
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. :)
      Hlavní je, že se snažíš. :) Není úplně podstatné splňovat všechno do puntíku. Nejdůležitější je přece jen to, aby tě to bavilo! :)

      Vymazat
  8. Souhlasím se vším. :-) Taky mám blok a propisku a večer si vždycky píšu nápady o čem bych mohla psát.
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) To je správný :) Každý nápad se musí ihned napsat. Sama jsem se na to někdy vykašlala a pak jsem zapomněla na to, co mě napadlo a byla jsem akorát tak naštvaná :D :)
      Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  9. Nenapsala bych to lépe. Gramatika je můj boj. Snažím se lepšit se. Musím vytrvat všechny ty špatné komentáře ale nevzdávám se. Úžasně si to napsala! s láskou Mí <3 ( http://mycrazydiary.blog.cz )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)
      S gramatikou mám také někdy lehké potíže, ale naštěstí mám problémy hlavně s čárkami.. jinak to není nijak hrozné. :) Nikdy v ničem se nesmíš vzdávat, to je hodně důležité. :) Takže držím palce. :)

      Vymazat
  10. Velmi pěkně napsané. Se vším souhlasím. Samozřejmě každému se někdy sem tam podaří udělat chybička, ale když najdu 5 hrubek ve větě, tak blog automaticky vypínám. Taky nálada je velice důležitá. Když mám nálada, tak třeba o půlnoci vlezu k PC a rozepíšu článek. Jednou jsem zkoušela psát bez nálady. Po pěti hodinách psaní z toho vylezl článek, který se mi nelíbil. Byl nudný a bez nápadu. A já nechtěla vydávat něco, o čem vím, že není dobré. Takže nálada je fakt důležitá. Píšu teda jenom něco přes měsíc, ale mě těch 28 pravidelných čtenářů ,,stačí". Spíš takhle: ,,Jsem za ně hrozně ráda, protože nic nepotěší tak jako milý komentář nebo zobrazení :) Woo
    Ps. Budu ráda, když se koukneš na můj blog: www.batrtv.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně moje řeč! :) Mám to naprosto stejné jako ty. :)
      Na tvůj blog se ráda mrknu. :)
      Děkuji moc za komentář! :)

      Vymazat
  11. Gramatika... to vie byť dosť problém. Aj keď už sa tak veľmi nestretávam s blogmi, ktoré by s týmto mali problém, čo ma veľmi teší. Pretože gramatika je naozaj základ.
    To áno, čas je veľmi dôležitý. Ja už blogujem niekoľko rokov a vždy som skončila práve kvôli tomu, že proste nebol čas a strašne ma to vždy mrzelo, ale niekedy sa s tým nedá nič robiť. Ale niekedy sa to naopak dá len si treba vedieť zadeliť čas :-).
    Aj foťák je dôležitý. Je pravda, že každý nemá na drahý foťák či mobil, ktorý robí skvelé fotky. Ale myslím, že pre tých je vhodnejšie venovať sa nejakej inej oblasti, lebo fotky by mali byť pekné. Teda aspoň ja si na tom celkom potrpím :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! :)
      Děkuji za skvělý komentář! ♥

      Vymazat
  12. Možná bych ještě přidala alespoň malý cit pro estetiku. Chci říct - není nic horšího než kýčovité, přáplácené, nepřehledné a třpytící se blogy :) A když už ne cit pro estetiku, tak alespoň soudnost :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš rozhodně pravdu! Také mi takové blogy vadí, nikdy to nevypadá dobře. :)
      Děkuji za komentář ♥

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe