TIP - UDĚLEJ SI DEN SAMA PRO SEBE!

středa, března 25, 2015

Jsi sama doma a nevíš co dělat? Nebo máš špatný den a potřebuješ se uvolnit? Mám pár tipů, se kterými by sis mohla udělat skvělý den sama pro sebe!

První se převleč do něčeho, v čem se budeš cítit dobře a doporučuji si předem uklidit v pokoji. Z pokoje si udělej útulné, příjemné a voňavé místo. Zapal vonnou svíčku nebo tyčinku, rozsviť si světýlka a pusť hudbu, kterou máš ráda. Potom se rozhodni, co chceš vlastně dělat. Co tím mám na mysli? Rozhodni se, zda chceš pouze v klidu ležet na posteli a nebo být aktivní. Jdeme na samotné tipy!


HORKÁ DLOUHÁ VANA
Napusť si plnou vanu horkou vodou, přidej do ní pěnu, bombu do koupele, sůl nebo cokoli co máš doma, pusť si relaxační hudbu, přines si třeba nějaké jídlo, uvolni se a odpočívej dokud nebude voda studená. (Pokud nemáš vanu, dejte si alespoň dlouhou sprchu!)

Můj TIP:
LUSH - ideální značka pro blbůstky do koupele!



PEČUJ O SEBE
Po vaně si můžeš dát pleťovou masku, upravit a nalakovat si nehty, dát si tělový krém a hezky se navonět. Budeš se cítit krásně!

Můj TIP: Banánová maska na unavenou pleť:
3 polévkové lžíce tvarohu
Žloutek
1 lžíce smetany
Banán

Smícháme tvaroh se žloutkem a smetanou, promícháme, přidáme rozmačkaný banán a opět dobře promícháme. Naneseme na pleť a necháme působit 20 minut. Poté opláchneme teplou vodou. Maska by měla zmenšovat póry, zásobovat pleť vitaminy, dodávat pleti vláhu a mít zpevňující a posilující účinky. Je pro všechny typy pleti. 



PUSŤ SI OBLÍBENÝ FILM NEBO SERIÁL
Koukání na filmy je klasika, která však dokáže skvěle zabít čas či zlepšit náladu. Zachumlej se do postele, vezmi si k tomu čokoládu nebo popcorn a odpočívej. Doporučuji spíše nějaké filmy, u kterých se zasměješ.

Moje filmové TIPY:
...


ČTENÍ ČASOPISŮ, KNÍŽEK, BLOGŮ
Opět další klasika, která však nezabaví každého. Stejně jako při koukání na filmy se zachumlej, přines si jídlo, udělej si čaj nebo kafe a v klidu si čti. Můžeš si k tomu pustit speciální playlist ke čtení, který najdeš v aplikaci spotify, kterou já osobně zbožňuji a poslouchám na ní písničky pořád!



TŘÍDĚNÍ ŠATNÍKU
Další aktivitou je třídění oblečení (nebo čehokoli jiného). Udělej si v šatníku nový systém, hezky si to přeskládej a uprav. Jak na to?

1.Udělej si několik hromádek

 Oblečení, které nosíš:
Sem patří oblíbené a často nositelné kousky. Zároveň sem patří všechno, co víš, že ještě nosit budeš, i když to nenosíš pořád. Tím mám namysli třeba jakékoli slavnostní šaty a jiné oblečení na příležitostné akce. 

Oblečení, které prodáš:
Kousky, které vypadají dobře a dají se stále nosit, ale tobě už se nelíbí nebo tě jednoduše nebaví. Proč je mít jen tak ve skříni, že? Prodávej to na vinted!

Oblečení, které vyhodíš:
Staré, roztrhané, vytahané nebo nevypratelně špinavé oblečení, které nenosíš, ale zároveň už by jsi ho neprodala. Jednoduše ho vyhoď, protože to už nikomu neposlouží.

2. Organizace
Využij ramínka, košíky, krabice... Všechno si pečlivě roztřiď a udělej si v tom pořádek. Oblečení si můžeš pověsit podle barev, aby to vypadlo líp. Poté si můžeš dát mezi oblečení nějaké voňavé mýdlo nebo takové ty pytlíčky


UDĚLEJ SI NĚCO DOBRÉHO K JÍDLU!
Nemusíš rovnou vařit nebo péct, i když pro toho, koho to baví, je to skvělá aktivita. Stačí když si uděláš nějaký salát nebo cokoli co máš ráda.

Můj TIP:  Brownie do hrníčku!

50g hladké mouky
70g cukru krupice
13g kakaa na pečení
špetka soli
špetka skořice
2 lžíce slunečnicového oleje
60ml vody

Všechny potřeby smíchej v hrníčku (doporučuji smíchat první sypké suroviny a pak přidat vodu a olej) a dej do mikrovlnky. Péct by se to mělo při 700W 1-1,5 minut. Poté to můžeš dozdobit nějakým ovocem a přidat šlehačku. Chutná to pak mnohem lépe. Dobrou chuť!

Pokud nechceš být sama, obvolej nějaké kamarádky a můžete dělat v podstatě úplně to samé, akorát ve větším počtu lidí!

53 KOMENTÁŘŮ

  1. Mňam, asi si jdu udělat brownies do hrníčku :D :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek, už se moc těším až budu mít volno a takovýto den pro sebe si udělám :)

    Zaměřeno na: Benefit + Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)
      Také bych nějaký takhle volný den potřebovala. :)

      Vymazat
  3. Zní to divně, ale já beru jako odreagování se, když si jdu uklízet pokoj popřípadě skříň. Neberu to jako povinnost a poslední 3 měsíce to dělám automaticky, když se nudím nebo když příjdu jen tak ze školy. Příjde mi to lepší než vysedávat u FB.. nehledě na to, že máma je ze mě vždy šťastná. :D Každopádně o prázdninách další tvé tipy vyzkouším... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy mě to také hodně baví, ale po chvíli mě to přejde a chci si jenom lehnout na postel a třeba koukat na film. :D Takže všeho nechám a pak mám všude akorát tak nepořádek. :D Tobě závidím, že se tě to takhle drží. :)
      Děkuji za komentář! ♥

      Vymazat
  4. Takéto dni mám najradšej :) Nech už mám voľno konečne a pôjdem hneď praktizovať :)

    Life-by-romi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, to souhlasím! :) Také mám nejraději dny, kdy se nemusím ničím stresovat a dělat si v klidu co chci! :)
      Děkuji za komentář! ♥

      Vymazat
  5. Jé! Jsem ráda, že to někomu opravdu pomohlo! :)
    Moc děkuji za milý komentář!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, máš skvělý blog, dala jsem ti GFC a budu se těšit na nové články!:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  7. Super článok :) Už aby boli prázdniny a mohla som si aj ja spraviť takýto super deň :):)
    LifeAsIva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, také už chci prázdniny! :) Při škole jsou takové dny docela o ničem, protože je pořád všude stres kvůli škole. :)
      A děkuji! ♥

      Vymazat
  8. Na vanu se chystám hrozně dlouho, ale pořád mi nevychází nějak čas.. ale když se k tomu jednou za čas dostanu, tak si to pořádně užiju :) Vyrábím si kosmetiku do vany sama, takže si ji vychutnávám ještě víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. :) Také mám problém najít čas. Každý den si dám rychlou sprchu a na nějaké relaxování si najdu jen výjimečně nějakou tu chvíli. :)
      Ty jo, tak to tě obdivuju!
      Děkuji za komentář! ♥

      Vymazat
  9. Tohle je nádherný článek :3 Těším se na víkend! A užiju si ho přesně tak, jak píšeš! Už jen čtením tohoto článku jsi mi zvedla náladu, děkuji ti moc! :) ♥
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aww to já děkuju za moc krásný komentář! ♥ Pořádně si víkend užij!

      Vymazat
  10. Super článek, určitě něco z toho vyzkouším!! Jen u mě je problém, že takové kráásné dny musím trávit radši doma sama, protože před rodinou je to nevím divné..jenže ta chvíle samoty se moc nestává :/ :D Ale pár bodů splnit můžu! Díky díky..

    http://ourandmylifecaroline.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj :) moc se mi líbí Tvůj vzhled blogu, budu se těšit na další články, tento je úžasný, líbí se mi :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super tipy, zvyčajne tiež pustím film, hudbu alebo pozerám blogy :) Ešte sa niekedy idem prejsť, alebo tak...
    Mimochodom, dokonalý výber fotiek a krásny blog :3 :))
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  13. V poslednej dobe sú moje dni také o ničom a tento týždeň sme mali dve také polsemestrové skúšky tak som si včera aj dnes urobila také dni pre seba, včera som si len čítala knižku a tiež triedila šatník, nahádzala pár vecí na bazár, inak mám napríklad celú jednu krabicu z ikei plnú kabeliek, druhú čižiem na zimu a ešte menšie krabice na kozmetiku, ktorú ešte nepoužívam a ostatné teda v skriniach a baví ma takéto organizovanie :) a dnes len prezerám blogy a komentujem, aby som komentármi spravila radosť všetkým blogerkám :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě takové organizování baví! :)
      Děkuji za krásný a dlouhý komentář! ♥ Opravdu mi radost udělal. :)

      Vymazat
  14. Krásný článek! Moc se mi líbí tvoje fotky a dobře se mi tvoje články čtou :)
    Hodně z těch tipů je pro mě naprostá klasika, která opravdu funguje :))
    worldbysofi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Hned o prázdninách se pokusím udělat si pořádek ve skříni. Děkuju za připomenutí:D!!:))

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělý článek, takový milučký... :) je hezké číst i o tom, jak si udělat radost... :)

    OdpovědětVymazat
  17. Super tipy! Vždy keď si nájdem troška času niektoré z nich nesmú chýbať. Top je asi vaňa s nejakou dobrou hudbou a troška starostlivosti o pleť potom. Pekný blog :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak urobiť si takýto deň iba pre seba, to je sen ♥ krásny článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se ti někdy takový den povede udělat! :)
      Děkujii ♥

      Vymazat
  19. Takové dny miluju. :3 Ráda se tak nudím. :D Miluju čtení no a dokonce i to, když se vztekám, že se mi klepou ruce u lakování nehtů. :D
    Krásný článek. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také takové dny miluji! Ale bohužel je jich hodně málo. :)
      Děkuji! ♥

      Vymazat
  20. Tady tyto dny provozuji vždy, když mám náladu se sobě prostě věnovat :) Ještě k tomu přidám černý čaj a zapálím vonné tyčinky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to chtěla dělat často, ale zkrátka to někdy nejde. :) Takže si často dělám alespoň nějaké dobré jídlo, čaj a koukám na film, i když to není přesně ono, protože u toho mám myšlenky na to, že je zítra škola, a že píšem třeba dva testy a podobně. :)
      Děkuji za komentář ♥

      Vymazat
  21. Úžasný článek!:) Jsem doma sama a hned vím co budu dělat:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Oooch, takéto dni doslova milujem! A hlavne, keď som mala ťažký týždeň, tak si tak veľmi rada spravím taký pohodový, ničím nerušený deň sama so sebou :-P A musím povedať, že ho trávim asi všetkými bodmi, ktoré si tu spísala :-). Len mi tam chýba ešte hudba, pretože tá ma musí sprevádzať takýmto krásnym dňom. Len samozrejme takéto dni sa líšia v závislosti od toho či je zima či leto. Už sa teším, keď bude leto a ja budem tráviť čas na lehátku na slniečku s ovocím a niečím fakt dobrým na pitie <3.

    Lush značku som bohužiaľ ešte nikdy nemala, ale určite keby som sa k nej dostala, tak by som si odtiaľ niečo kúpila.

    Zhodou náhod som si asi pred dvoma týždňami triedila šatník. Už to bolo nevyhnutné, keďže som tam mala množstvo vecí, ktoré som nenosila. Musím povedať, že som ich triedila rovnako ako si sem napísala. Tzn. veci, ktoré si nechávam som si krásne poukladala do skrine či na vešiaky a potom som si vzala dve veľké, modré Ikea tašky. Do jednej veci som skladala to, čo by som chcela predať a do druhej to, čo som chcela vyhodiť.

    V tomto článku som sa naozaj našla, super! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaa hrozně děkuju za tak dlouhý komentář! Hrozně mě potěší, když se někdo takhle rozepíše! ♥ Udělala jsi mi radost!

      Vymazat
  23. Přesně takovýhle dny já miluju a už vím co budu dělat až si takový den znovu udělám! :-) Moc pěkný článek a hlavně tvůj blog. Působí na mně nenuceně, nepřeplácaně a strašně příjemně!! Krása:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu hrozně moc děkuji! ♥ Udělala jsi mi radost! ♥

      Vymazat
  24. Zrovna tenhle článek jsem chtěla napsat! :D no nevadí, moc povedený:)
    trastyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ho udělej taky prosím tě! Vždyť je to jedno. :)
      Děkuji ♥

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe