POZITIVNÍ STRÁNKA BLOGOVÁNÍ

čtvrtek, dubna 02, 2015

Jak jsem již v uvítacím článku zmínila, nebloguji poprvé. Tohle je můj třetí blog (když nepočítám ty, které jsem si zakládala ve 12 letech). Tím chci říct, že o blogování jako takovém, již něco vím. Poznala jsem spousty různých blogů a blogerů a zjistila jsem, jak to v blogovém světě chodí. Musím uznat, že se na tom celém dá najít i pár negativ, ale pozitiva rozhodně převažují. 

Každý blog je jiný, něčím originální a dokáže nám říct hodně o jeho majitelce. 
Po vzhledové stránce sice aktuálně převažují ty s jednoduchým, bíločerným designem, které si jsou hodně podobné, ale zároveň je tento "styl" snad nejvíce žádaný. Avšak každá blogerka se ho snaží udělat alespoň něčím trochu jiný a zajímavý, což se mi hrozně líbí. Kromě těchto blogů je samozřejmě spousta barevnějších, které jsou teprve opravdu originální! Sice mě málokterý zaujme, ale to už je čistě o vkusu, protože já dávám ve všem přednost jednoduchým věcem v základních barvách.  Co jsem tím chtěla říct? Že je krásné, jak jsou blogy rozmanité, jak si ho každá blogerka zavede podle toho, co se jí líbí. Což je takový pomyslný první bod, který stál za zmínění.

Kromě vzhledu jsou velmi různorodá i témata, o kterých se píše. Jsou blogerky s knižními blogy, s blogy o módě, kosmetice či filmech, blogerky co mají blog jako svůj deník... Tím pádem si i každý čtenář najde to, co ho baví číst a co ho zajímá. 

Díky blogování se dají najít i nové známosti, kontakty či přátelství. Samotný tento koníček všechny blogerky spojuje, což už je tedy jedna věc, která je společná. A spousta z nás bloguje o stejných věcech a má stejné názory, takže si můžete hledat lidi, se kterými máte něco dalšího společného a tím se snadno seznámíte.

Určitě je pozitivní to, že se dá touto cestou projevit váš názor, a poté si přečíst názory ostatních a případně o tom debatovat. Také se tu můžete celkově vypsat nebo se poradit s ostatními ať už s výběrem rtěnky, účinným produktem proti akné, knížkou nebo čímkoli jiným. Díky článkům a názorům ostatních získáváte také hromadu inspirace ve všech směrech.

Pokud máte vysokou návštěvnost, můžete si tím i lehce přivydělat (bannery, reklamy, Google AdSence..). Myslím, že je hezké si přivydělávat tím, co vás baví, protože tohle vás v podstatě ani nestojí žádné úsilí. Pouze děláte svůj koníček, který sice zabere čas, ale stále je to něco, co děláte rádi.

Může vám to pomoci s vaší budoucností. Nikdy nevíte, kdo si vás všimne, takže se klidně může stát, že blog bude začátek vaší kariéry a za nějaký čas už budete psát do nějakého časopisu či novin. Pokud máte blog o tom, jak se líčíte, může se z vás stát nějaká vizážistka a podobně.

Každý bloger se zlepšuje v tom co dělá, učí se novým věcem, získává nové zkušenosti, což je samozřejmě další pozitivní stránka.

Vždy když se vám nějaký článek povede a získá nějakou odezvu, budete mít ze sebe skvělý pocit. Celkově milé komentáře u článků mně osobně pokaždé zlepšují náladu a posouvají mě dál v tom, co dělám a co mě baví. A tak to má podle mě úplně každý, takže je to zaručený zlepšovák nálady.

Jako poslední musím rozhodně zmínit i otvírání nových možností, zajímavé spolupráce a přístup na různé akce, což je však hlavně pro ty nejznámější a nejúspěšnější z nás.



POZITIVA V BODECH:



  • NOVÉ ZNÁMOSTI, PŘÁTELSTVÍ  
  • KONÍČEK
  • PROJEVOVÁNÍ NÁZORŮ
  • DEBATOVÁNÍ                        
  • NOVÉ INFORMACE
  • VYPSÁNÍ
  • ZÍSKÁVÁNÍ RAD 
  • ZAJÍMAVÉ SPOLUPRÁCE
  • NOVÉ MOŽNOSTI
  • PŘIVÝDĚLEK
  • AKCE
  • ZDOKONALOVÁNÍ SE
  • INSPIRACE
  • PŘEDÁVÁNÍ ZKUŠENOSTÍ




Vidíte v blogování nějaká další pozitiva? Co se vám na blogování líbí nejvíce?


30 KOMENTÁŘŮ

  1. Já v blogu vidím všechna vypsaná pozitiva... jsem strašně ráda, že na česku a slovensku máme docela dobré blogerské podmínky a to nemluvím o firmách, které nabízejí spolupráci s blogery, protože těch taky není málo. Kromě toho máme vytvořenou fajn komunitu a již několikrát jsem se seznámila se super holkama na pokec, i když třeba jsou přes půlku republiky.
    Na blogování se mi líbí právě ta rozmanitost. Můžete blogovat o všem a většinou se najde pár lidí, kteří budou mít stejný názor. Žándá přesně stanovaná kritétia o čem smíte a nesmíte psát... všechno si vytíříte sami a máte v tom volnost. A to se mi právě na blogování líbí.. :)
    Moc ráda čtu tyto články o blogování!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím!
      Děkuji za krásný komentář! ♥

      Vymazat
  2. Já na blogu nejsem ještě dlouho, ale tyto pozitiva jsou super. Myslím, že jsi vyjmenovala snad všechny a další mě už nenapadají. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, super rozhodně jsou. :)
      Děkuji za komentář!

      Vymazat
  3. Veľmi dobre napísaný článok! :)

    OdpovědětVymazat
  4. tento článek mě ještě více nakopl k tomu abych psala o tom co mě baví a zajímá, moc děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé! To mě hrozně moc těší! ♥ To já děkuji!

      Vymazat
  5. Super krásný a motivační článek! Já si spíš potrpím na roztomilé designy, ale i ty černobílé mají něco do sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Toto je uplne krasne napisane! :) ked mam zly den a na konci toho dna si precitam mily koment / chvalu atd., tak si ani nespomeniem ze som zly den mala :)

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto s tebou souhlasím, v jednoduchosti je síla a o té kariéře sním, ale nevím no... :D Jsem smolař, co se tohohle týče. :D
    Krásný článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosím tě! Pokud si půjdeš za svým a nebudeš to vzdávat, můžeš dosáhnout všeho! :) Stačí jen chtít. :)
      A děkuji moc! ♥

      Vymazat
  8. Se vším naprosto souhlasím. Já sama blogování miluji a ačkoli existují i negativa, tak pozitiva je rozhodně vyvažují a ve výsledku i převyšují :)

    I jeden šperk dodá mnoho krásy ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Určite s tebou súhlasím ... milujem objavovať nové blogy a tiež moc milujem blogovanie... moc pekne napísaný článok ... :)
    www.allmoblogg.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Pěknej článek :)
    Náhodou jsem se dostala na tvůj blog a moc se mi líbí tvůj design a styl psaní, působí to tady na mě strašně příjemně (y)

    OdpovědětVymazat
  11. super clanek :) souhlasim s tim, ze jsem si diky blogu nasla spoustu super kamaradek, to se mi na tom libi asi nejvic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      U mě to sice není na prvním místě, ale rozhodně je to hrozně krásné si takhle najít kamarády se stejnými zájmy! :)

      Vymazat
  12. Ahoj, tohle je moc pěkný článek! Všechno to vidím tak podobně, ale něco z toho jsem si ještě novyzkoušela na vlastní kůži, protože v blogování nejedu tak dlouho a mám na to docela málo času. :)

    worldbysofi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :)
      Jojo, všechno nejspíš jednou přijde! :) Alespoň se máš případně na co těšit. :)

      Vymazat
  13. já mám takový problém že se na blog chodím vypsat ze svých problémů protože nemám moc kamarádek, bavím se spíš s kluky a ty ty moje problémy nechápou xD ale někdo říká že dělám chybu že jsem až tak osobní a já jsem na vážkách... nevím kde je ta hranice "co už na blog nepsat" možná ji jednou objevím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně blogerek bere svůj blog přesně tak, jak ty. Pokud jsi anonymní, tak je podle mě úplně jedno, co na ten blog napíšeš. Pokud anonymní nejsi, je jen na tobě co chceš, aby o tobě tvé okolí vědělo a co ne. Musíš přemýšlet hlavně nad tím, že to může kdokoli použít proti tobě, vysmát se ti kvůli tomu a podobně. :)
      Děkuji za komentář! ♥

      Vymazat
  14. Já s blogováním začala nedávno a již předtím jsem navázala některá přátelství s blogerkami a to na tom miluji. Potkávání a poznávaní lidí se stejnými zájmy a stejnou vášní. Jsem za to vděčná a jsem ráda, když se mi něco stane nebo mě něco štve, mám to komu sdělit. Dokonce jsem po založení blogu zjistila, že moje nejlepší kamarádka je blogerka, ale bála se mého názoru. Poslední dobous e mi tedy zdá, že zvláště některé blogerky, se kterými jsem v kontaktu, jsou mi blíže, než kamarádky z místa mého bydlíště nebo škol.

    Terez
    http://zaruzovymzrcadlem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Wow. :) Tohle je na blogování opravdu úžasné. :) Hrozně se mi líbí to, jak se dávají lidé se stejnými zájmy dohromady. :)
    Děkuji za komentář! ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Prichádzam z Facebooku a musím povedať- veľmi príjemný blog!! :) Čo sa týka designu, písania, ale aj zvolených obrázkov. Prešla som pár tvojich článkov a môžem sa stotožniť s tvojimi názormi. Som veľmi rada, keď kliknem na úplne random blog a nájdem niečo milé, sympatické a rozumné, ako je toto. Thumbs up girl! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Mě blogování zaručeně vždycky zvedne náladu a posouvá mě dál. A popravdě mě donutí i něco dělat: zajít na nějakou akci, abych o ní mohla napsat, vydat se do přírody, abych měla fotky pro zveřejnění atd. Jsem ráda, že jsem se posunula z kruhu čtenářek blogů do blogerské sféry :D

    INKA blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe