TESTOVÁNÍ BYLINNÉ ZUBNÍ PASTY

čtvrtek, dubna 16, 2015


Díky výzvě na portálu blogerky.cz jsem měla skvělou možnost otestovat Herbadent Homeo, což je bylinná zubní pasta. Výzva mě zaujala hlavně proto, že se o své zuby snažím pečovat co nejlépe a přišlo mi skvělé, vyzkoušet i něco jiného, než ty klasické mentolové zubní pasty, které se u nás doma v jednom kuse kupují.




Tato pasta neobsahuje fluor a mentol, což jsou běžné složky dentálních produktů, ale za to obsahuje 7 bylin (ženšen, fenykl, řepík, šalvěj, heřmánek, nátržník a hřebíček). Tyto byliny napomáhají antibakteriálnímu účinku a předcházejí spoustě stomatologických onemocnění. Je vhodná pro malé děti, které by zubní pastu mohly spolknout, pro těhotné a kojící ženy, pro onkologické pacienty a také při homeopatické léčbě a přecitlivělosti či alergii na běžné složky past. 

Velmi mě překvapila barva a vůně pasty. Vůbec by mě nenapadlo, že by mohla vypadat takto, takže jsem byla trochu v šoku, ale zároveň mi stoupla zvědavost. Hned jsem jí běžela vyzkoušet. A upřímně? Naprosto jsem si jí zamilovala! Rozdíl mezi touto bylinnou pastou a pastou s mentolem je opravdu hodně velký.

Já osobně s mentolem nikdy problém neměla, ale tohle je mi mnohem příjemnější. Chuť je sladší, ale zároveň lehce nahořklá, takže nastal konec nepříjemnému pálení v ústech, na které jsem byla zvyklá. Jsem schopná pastu i jen tak olíznout, což bych u jiné nikdy neudělala. Z ostatních se mi zvedal žaludek ve chvíli, kdy jsem omylem nějakou část spolkla. U této nikoli.

Vůně je samozřejmě plná bylinek. Něco mi ta vůně připomíná, ale vůbec si nemůžu vzpomenout co by to mohlo být. Možná nějaký bylinný čaj?

Velký rozdíl je také v pěnivosti. V ústech nevytvoří takovou tu klasickou "mohutnou" pěnu, ale napění se pouze lehce. Kdybych to porovnala, oproti klasickým pastám je to jako by jste si čistily zuby vodou s příchutí (dejme tomu).

Rozhodně se mi na pastě líbí také to, že je to český výrobek! Výrobky Herbadent nejsou testovány na zvířatech.






Jak na vás tato pasta působí? Zkoušeli jste někdy nějakou podobnou?


15 KOMENTÁŘŮ

  1. Přemýšlela jsem, jestli se do výzvy také nezapojit, nakonec jsem se nezúčastnila. Ale podle tvojí recenze se mi pasta docela zamlouvá. :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda, že jsi se nezúčastnila! Myslím, že bys byla s pastou také spokojená! :)
      Děkuji za komentář ♥

      Vymazat
  2. Také jsem výzvu viděla, ale nezapojila jsem se. Na své zuby používám jen oranžovou elmexku. Ale tato zubní pasta vypadá taky moc dobře. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Vypadá dobře, ale hlavně je dobrá. :) Děkuji! :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Pokud si jí pořídíš, tak mi dej rozhodně vědět, jak ti vyhovovala! :) Ale myslím, že bys s ní byla spokojená. :)

      Vymazat
  5. Tuhle pastu jsem kdysi vyhrála v nějaké soutěži .. a protože je bylinková a přírodní, tak jsem si ji hned oblíbila :-) Sice tolik nepění, jako klasické zubní pasty, ale líbí se mi, že neobsahuje fluor :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si ji hned oblíbila. Takové pasty jsou opravdu mnohem lepší než ty klasické z drogerie. :)

      Vymazat
  6. Děkuju za tip, něco takového mi bude určitě vyhovovat. Klasické pasty nemám moc ráda a jediné co jsem zkoušela jiného je pasta Aloe Vera, která je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, myslím, že vyhovovat ti určitě bude. Je vážně skvělá! :)
      Děkuji za komentář ♥

      Vymazat
  7. Také se mi dělá po těch klasických špatně. Několikrát se mi nadzvednul žaludek když se mi dostala pasta dál než by měla (jak jsem psala v článku). Ale u této je to fakt v pohodě. :) Takže doporučuju. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe