JAK JSEM SI SAMA OSTŘÍHALA VLASY aneb UŽ NIKDY!!!

úterý, listopadu 17, 2015

Odjakživa obdivuji lidi, kteří si dokáží stříhat vlasy sami doma. Já osobně jsem to nikdy nezkoušela a ehm... nejspíš jsem věděla proč. Zrovna včera jsem četla fóra na vinted.cz, což je poslední dobou moje každodenní činnost. Narazila jsem na fórum o stříhání vlasů doma. Podle slečen, které tam psaly, to vypadalo snadně. Jedna z nich tam dokonce přidala článek s videem na ukázku jednoho způsobu, který vypadal opravdu jednoduše, takže jsem se zvedla, popadla nůžky a šla na to také. Dělá se to tak, že si uděláte vysoký culík na čele, poté přidáte další gumičku na místo, kde chcete vlasy ušmiknout a nad ní vlasy ustřihnete. Easy, ne? Ne. Ustřihla jsem to neskutečně nakřivo! Nevím, zda-li to bylo způsobené mojí hustotou vlasů, nebo jsem zkrátka nešika, ale takhle jsem to rozhodně nechat nemohla, protože bych měla jednu půlku vlasů o takových 5 cm delší než druhou!! 
Rozhodla jsem se tedy, že to udělám znovu. Gumičku jsem dala těsně nad konečky a snažila se to ustřihnout o ten kousek znovu a tentokrát rovně. Hm, neúspěšně. Sice to bylo o něco lepší než předtím, ale stále to bylo šílený. Pak jsem se to snažila dlouho zarovnávat, čímž jsem způsobila hrozný bordel na koberci, ale to je vedlejší. Když už jsem byla s výsledkem jakž takž spokojená, rozpustila jsem vlasy, načechrala je a podívala se do zrcadla. A moje reakce? Začala jsem bulet jako želva. Moje dlouhé vlasy byly najednou pryč, což se mi vůbec nelíbilo, protože jsem měla v úmyslu zkrátit pouze konečky. Ještě mi tento typ účesu jednoduše nesluší, takže jsem z toho byla opravdu nešťastná. A vlastně jsem nešťastná ještě teď.


Hned jak jsem se trochu uklidnila, šla jsem si vlasy umýt. Musím říct, že se myjí mnohem snadněji a pohodlněji. Nemusím spotřebovat tunu šamponu, abych měla pocit, že jsou vlasy pořádně umyté, což je velká výhoda. Zároveň se vlasy tolik nezacuchávají, čímž se i lépe rozčesávají, jsou heboučké a vypadají zdravěji. Vlasům změna rozhodně prospěla, ale mně ty dlouhé vlasy už teď chybí. Hned bych je brala zpět. Jediné štěstí je, že mi rostou vážně hodně rychle, takže je snad budu mít co nejdřív zpátky!!

PŘED | PO
P.S. - Omlouvám se za kvalitu fotek a za zamazaný obličej - asi si dokážete představit, jak jsem musela po tom šílenství vypadat, haha. 

Stalo se vám někdy něco podobného? Stříháte si vlasy sami?

59 KOMENTÁŘŮ

  1. Jéje, tak to naštve teda :-( To by mi taky bylo líto. Já jsem si sama vlasy nikdy nestříhala, ale občas mi doma máma zastřihla konečky a vždycky to naštěstí dopadlo dobře.
    Snad ti vlasy brzy dorostou do původního stavu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď. :/ Mně mamka zastřihávala konečky pouze u ofiny, když jsem byla menší, ale jinak chodím asi 2x ročně k mé milované kadeřnici, která je neskutečně šikovná, takže jsem byla pokaždé více méně spokojená. O to je mi teď hůř, protože poprvé v životě se své vlasy stydím ukazovat rozpuštěné. :/ :D
      Snad.. Děkuji moc!

      Vymazat
  2. Stříhám se sama, ale víš to chce zapojit trochu logiky ... když si vlasy sepneš do gumičky tak logicky některé vlasy na určité straně mohou být jinak dlouhé a v jiné délce sepnuté proto se ti to stalo .. nejlepší je navlhčit si konečky s rozpuštěnými vlasy a postupně pomalinku zastřihávat, ale tak aspoň ses poučila a příště to uděláš jinak ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já to dělala přesně podle toho videa, takže jsem o tom takhle moc nepřemýšlela. Pokud bych se to příště rozhodla udělat znovu, tak to budu děla určitě jinak, ale tuším, že už žádné příště nebude. :)

      Vymazat
  3. Taky mám v oblibě pročítání fór na vinted :-D já si sama stříhám jen konečky, jinak vše nechávám na kadeřnici. Sama bych si na to netroufla, bála bych se, že to budu mít zubaté.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je skvělý! :D :) Jo, jednou za čas jsem si lehoučce konečky také ostříhala a tak to bude od teď zase. Něco tak šíleného jako tohle už nikdy neudělám!

      Vymazat
  4. Jani, tenhle "domácí střihací záchvat" jsem onehdá absolvovala taky, ale z jiného důvodu - zničila jsem si vlasy žehlením, takže muselo pryč mikádo a nastoupil rozcuch alá darebný kluk :-D
    Jinak podle fotky bych ale řekla, že se ti to šmiknutí povedlo. Jako vážně. Soudím tak z toho, co je na fotce vidět :-)
    Tak jako tak přeju nám oběma, ať vlásky rostou jak divé :-))
    Měj se moc pěkně! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak to muselo být hodně zajímavý! :D
      Jako ono to není vyloženě zlé. Myslím, že někdo by byl za takový účes i rád, ale já v něm vypadám strašně a o několik let mladší, což není pozitivní. :D :)
      Jojo, přesně tak! ♥
      I ty se měj pěkně! :)

      Vymazat
  5. Jejda, já to zkoušela jen jednou na střední, dopadlo to hrozně, měla jsem šílený zuby ve vlasech :D ale ono to doroste :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděla, že nás bude s podobnou zkušeností víc. :D Jo, doroste, ale jde o to, za jak dlouho. Jsem hrozně netrpělivý člověk. :D :) Děkuju. :)

      Vymazat
  6. Já jsem čekala, že budeš téměř nakrátko, ale vždyť máš pořád vlasy dlouhé. Verze "před" je podle mě už moc dlouhá, a musí to být hrozně náročné na péči. Teď máš chic sestřih, moderní, ale pořád jsou to dlouhé vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, víš, ono tohle pro mě je hodně krátké. :D Po těch dlouhých vlasech je to neskutečný šok. S tou péčí máš však pravdu. Bylo to vážně náročné, ale byla jsem na to už svým způsobem zvyklá, takže jsem si nestěžovala. :) A jinak děkuju. :)

      Vymazat
  7. sice je to kratší, ale furt to vypadá dobře a určitě ti to moc sluší! vůbec tedy nesmutni :) máš krásné vlásky :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, chudáku! Já tak toužím po dlouhých vlasech (mám tak do třetiny zad, chtěla bych aspoň do půli, ale vůbec bych se nezlobila, kdybych měla stejně dlouhé jako ty před sestřihem!!), že kdyby se i tohle stalo a vlasy mi rostly tak pomalu, jako mi rostou, tak bych byla strašně naštvaná a smutná. Ale ty smutná nebuď, není to tak hrozný, a pokud ti to doroste za chvilku, tak máš potom zase důvod být happy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je jednou budeš mít dlouhé, neboj! :) Zkus třeba nějaké vitaminy, a nebo si hodně často zastřihávej konečky - to, tuším, aspoň trochu pomáhá. :) A moc moc děkuju!

      Vymazat
  9. Jé bobinko, to je mi tě hrozně líto! Stříhám se už přes rok sama a pokaždé je to dost risk, ale chce to čas a zkušenosti, moje první stříhání byla taky příšerná a v létě jsem si v záchvatu ustřihla většinu vlasů, ale zlatá culíková metoda. Ono to ale bohužel jedním stříhnutím nejde, je potřeba na to trochu citu a trpělivosti a nejdřív to tak trochu vyzkoušet, než se pustit do velkého stříhání. Ať vlásky brzy dorůstají!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si právě myslela, že je to vážně snadné a stačí jenom šmiknout a pohodička. Je vidět, že jsem s vlasama takhle nikdy nepracovala. :/ :D A tebe uznávám za to, že to zvládáš! Děkuji moc! ♥

      Vymazat
  10. Ja bych na strihani vlasu sama odvahu asi nemela, kdyz jsem mela kratkou ofinu, tak ani tu jsem si sama nedokazala zastrihnout rovne :D Kazdopadne te obdivuji, ze ses do toho pustila a podle fotky to nakonec vypada moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už na to odvahu taky mít nebudu, protože jsem evidetně nešika. :D Ale jsem ráda, že to podle všeho nevypadá tak špatně, jak jsem si myslela. Děkuju! :)

      Vymazat
  11. Tak to máš můj obdiv, že ses do toho pustila! Ale vypadá to vážně hezky! Máš nádherný vlasy a teď se ti s nima bude alespoň líp pracovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) A jo, to máš pravdu, pracuje se s nimi opravdu o hodně lépe. :)

      Vymazat
  12. Mám rovnako dlhé vlasy ako si mala ty predtým a tiež už budem musieť spraviť zmenu bohužiaľ... rozčesávanie je jedna vec, ale žiaľ sú aj ťažké, z čoho ma bolieva hlava :/ ach


    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě z nich teda hlava nikdy nebolela a co se týče tohohle, tak to vůbec nepoznám (nemám pocit, že bych měla "lehčí" hlavu nebo jak to říct :D). Ale v tom pracování s nimi je to poznat neskutečně moc. :)

      Vymazat
  13. Stříhám se asi 3 roky sama a vždy jsem byla spokojená, teď mám ale vlasy do půl zad a tak nějak mi začínají překážet, proto jsem řekla, že si je sestřihnu do delšího mikáda, ale na to už si netroufnu a jdu ke kadeřnici.

    Každopádně máš nádherné vlasy!

    fakynn.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to se ti nedivím, že na tohle si netroufneš, protože to je hodně velký "zásah". :) Ale docela tě obdivuju, že si necháš dát takovou radikální změnu!
      Děkuju moc!

      Vymazat
  14. TeĎ jsem si vzpomněla jak jsem si stříhala sama ofinu. A skončila jsem asi 2 cm vlásky na čele.. :( A gelem si z toho občas dělala roh.. protože to bylo jediné co s tím šlo udělat.. :( Ale nesmutni pořád jsi kočka :-) Máš krásné vlásky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, aha. :X To muselo být hodně nepříjemné. :/ To já jsem na tom v tom případě ještě docela dobře. :/
      A moc děkuju! ♥

      Vymazat
  15. máš DOKONALÉ vlasy jak před tak po !!! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Paaani takovy zkraceni! Ale slusi ti to! Kdybys k tomu nemela clanek, jak ti to neslo, ani bych ti neverila, jak je to postupne sestrihany vypada to fakt profi! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já bych na to odvahu neměla :) kaderřnicím sice nevěřím ale tohle j vážně odvaz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do teď nechápu, jak jsem se k tomu dokázala odhodlat, protože ještě donedávna bych se do toho také nikdy nepustila. :D

      Vymazat
  18. Páni! Takovou délku vlasů jsem si vždycky přála, ale před týdnem jsem se nechala ostříhat skoro o 20cm, takže to je dcela změna, ale já jsem naprosto spokojená. Vlasy určitě potřebují regeneraci a i když se to nepovedlo podle tvých plánů, stále vypadají dobře :)) Já bych nesebrala takovou odvahu na ostříhání vlasů. Sama totiž neustříhnu rovně ani papír. :D

    - Evii <3
    http://eviijournal.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní je, že jsi spokojená. To je vždycky nejdůležitější! :) A jo, máš rozhodně pravdu. Ehm, s tím stříhám papíru jsme na tom stejně, takže možná proto to moje stříhaní vlasů dopadlo takhle. :D

      Vymazat
  19. Super článek, Jani :) Já když jsem ho začala číst, tak jsem se bála, že ses ostříhala úplně nakrátko, ale když jsem viděla fotky dlouhých vlasů, tak jsem si oddechla :D Jinak já jsem poseroutka a asi bych si nikdy vlasy neostříhala sama, protože vím, že by to dopadlo špatně :D

    DM Soví Hrneček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥ Ježiiiš, kdybych si je nechtěně ustříhla úplně nakrátko, tak bych se asi zbláznila a běžela koupit paruku, nebo si je nechala ihned prodloužit. :D Umírám i z téhle délky, takže to bych nezvládla. :D
      Já už si to také nikdy nedovolím, protože vidím, že jsem nešika. :D

      Vymazat
  20. máš DOKONALÉ vlasy!!!!! Kája

    OdpovědětVymazat
  21. Doufám že si na vlasy brzo zvykneš a rychle ti dorostou.
    Vzpomněla jsem si na příhodu z mého dětství, kdy jsem se jako pětiletá holčička rozhodla že si zkrátím ofinu.. Nikdy nezapomenu na výraz mé maminky když jsem za ní přišla do kuchyně se pochlubit svým veledílem. A už vůbec z hlavy nedokážu vymazat vyděšený obličej naší kadeřnice poté, co mi měla ofinu zarovnat.. Dodnes se to mu doma smějeme :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dorůstají vážně rychle. Už teď po cca měsíci to nevypadá až tak zle a je to opravdu o trochu delší, takže už jsem v klidu. :)
      Jeee, ty jsi musela být zlatá! :D Při čtení tvého komentáře jsem se začala usmívat. :D :)

      Vymazat
  22. Náhodou to není vůbec špatný :) hlavně ty máš tak krásné vlasy, že nějaký zub" se tam schová :)
    Máš moc hezký blog, přidala jsem se do tvých pravidelných čtenářů... pokud bys chtěla , zvu Tě i na můj :) Mary Magdalene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Moc jsi mě potěšila! ♥ Na tvůj blog určitě mrknu. :)

      Vymazat
  23. Já, po všech těch katastrofách, co mi na hlavě udělaly kadeřnice, se stříhám už jen sama. Protože jak se říká: "Je lepší si to posr... podle sebe, než podle toho, co ti radí druzí." :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to je zase pravda, ale já mám naštěstí už hodně dlouho kadeřnici, která mi pokaždé udělá účes podle mých představ, takže jí plně věřím. :) Je hrozně šikovná. :)

      Vymazat
  24. Hi dear!!! your blog is really cute !!! would you like to follow each other ??
    follow me and I will follow you with pleasure . see you soon
    kisses
    http://loryschannelmakeupandbeauty.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  25. Tak teda máš príhodu na spomínanie riadnu. :) Ja na takéto experimenty nie som. Ale neboj, určite ti dorastú o chvíľu.
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda! Hele, už mi docela dorůstají, takže jsem spokojená. :D :)

      Vymazat
  26. Týýjo máš krásné vlásky, jak dlouhé tak kratší!

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  27. Měla jsi nádherný dlouhý vlasy předtím, ale sluší Ti to i teĎ :)

    OdpovědětVymazat
  28. wau, mala si nádherné dlhé vlasy, to s tými mojimi chcípačikmi nemôžem porovnávať. No napriek tomu, že si odtrihla viac než si plánovala, účes vyzerá dobre:) a neboj za chvíľu ich máš späť:) Ja si tie moje z času na čas zastrihnem sama, kaderníčkam už neverím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, děkuju! Dorůstají opravdu poměrně rychle, takže snad to bude tak do půl roku zpátky, doufám v to! :) Já mám naopak oblíbenou kadeřnici, ke které chodím už dlouho a plně jí věřím. Zatím nic nezkazila. :)

      Vymazat
  29. Chápu že to asi zamrzí, ale jestli ti vážně rostou tak rychle, tak bych nad tím po nějaké době mávla rukou. Vlasy ti narostou a jestli byly husté, je jenom dobře, žes je prostříhala. Já bych třeba zase chtěla něco na husté vlasy, protože skoro žádné nemá a moc mi padají :/
    Člověk prostě chce to, co mít nemůže. Ale ani po o stříhání to nevypadá zle. Fakt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, už jsem docela v pohodě. Sice toho stále trochu lituju, ale už teď vidím, že vlasy poporostly, takže brzo budou snad zpátky. :) A hele, husté vlasy jsou častokrát zlo, hrozně se s nimi pracuje, ale chápu tě. Existují nějaké tabletky pro růst vlasů a nevím na co ještě, tak něco takového vyzkoušej. :) A děkuju!

      Vymazat
  30. Máš neskutečně krásné vlasy ;) Dle foto bych netvrdil, že se ti stříhání nepovedlo, dle mě to vypadá dobře, ale ry tvé vlasy před stříháním, to je prostě skvost a neskutečná nádhera!!! Nedivím se, že jsi byla na sebe naštvaná, být tvůj přítel byl bych ještě víc než ty ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe