PRODUKT MĚSÍCE: SALOOS ZELENÝ FRANCOUZSKÝ JÍL | DUBEN 2016

čtvrtek, května 12, 2016

Zelený jíl mě lákal už opravdu dlouho. Přečetla jsem si hromadu pozitivních recenzí a uznala, že moje pleť přesně něco takového potřebuje. Byla jsem si jistá, že klasické masky, které používám, budou oproti masce z tohoto jílu jako nic. Avšak zároveň jsem měla i velké obavy z její přípravy, které byly bohužel oprávněné.

Saloos Zelený jíl

Zelený jíl je jemně mletá hornina, získávaná z velké hloubky, která není znečištěna žádnými škodlivými látkami. Dokáže z pokožky velmi dobře absorbovat toxické látky, zbavovat ji nečistot i nežádoucí mastnoty, vyživuje ji, obnovuje, zpevňuje, vyhlazuje a také dokáže zklidnit podrážděnou pokožku. Je bohatým zdrojem vápníku, křemíku, hořčíku, sodíku, draslíku, železa, titanu, manganu a dalších minerálních látek a stopových prvků. Ze všech druhů jílů (červený, bílý..) je tento považován za nejkvalitnější. Vhodný je jak do čistících a regeneračních tělových a pleťových masek, tak do jemných peelingů a k tělovým zábalům, obkladům i koupelím.

Saloos Zelený jíl

Já osobně ho používám především na pleťové masky, které si dávám pečlivě každý týden, ale již jsem ho vyzkoušela i na tělovou masku. Ráda bych jíl zkusila i na koupel, ale nechci ho takhle rychle spotřebovat, jelikož na koupel se ho využije opravdu dost (3-4 lžíce, které se zamíchají v teplé vodě).

Příprava pleťové/tělové masky je jednoduchá, ale trdlo jako já to vždycky přežene a pak neví, co s ní má dělat. Stačí smíchat trochu jílu s vodou v poměru 1:1 v nekovové misce plastovou či dřevěnou špachtlí. Hlavně si dávejte pozor na to, aby jíl nepřišel do styku s čímkoli kovovým. Směs necháte chvíli odstát a poté z ní vytvoříte hustou pastu. Můžete postupně přidávat vodu či jíl, aby jste takové konzistence dosáhli. Pro mě je tohle ta nejobtížnější pasáž. Můj první pokus dopadl katastrofálně - udělala jsou toho šíleně moc! Tipuji, že takové množství by mi vystačilo minimálně na 4 pleťové masky. Bohužel jsem to v tu chvíli neměla jak jinak využít, takže jsem to musela všechno zlikvidovat. No, řeknu vám, že jsem z toho byla docela špatná, protože mi ztráty takového množství bylo líto. Na další pokus už jsem byla tedy opatrnější a pokaždé se snažila přisypat jen malinké množství. A zase se to nepovedlo. Opět toho bylo víc, než bych potřebovala. Tentokrát jsem si to však napatlala na svoji vyrážku na nohou, kterou to dokonce trochu zahojilo! A na potřetí už se mi to naštěstí jakžtakž povedlo na požadované množství, konečně! Od té doby už to více méně zvládám! :) Pro vylepšení účinnosti můžete použít květinové vody, nebo přidat 2-3 kapky 100% přírodního esenciálního oleje, který by měl být vhodný pro váš typ pleti. Pak masku nanesete na pleť (klasicky vynecháte okolí očí a rtů) a necháte působit cca 20-30 minut. Při zasychání poměrně hodně stahuje obličej. Pne a táhne to o dost víc než u masek, na které jsem byla zvyklá, ale dá se to vydržet. Po uplynutí doby se maska smývá teplou vodou. Při této činnosti probíhá lehká peelingová masáž.

Saloos Zelený jíl

Pleť může po jílové masce reagovat zčervenáním, což je přirozená reakce pokožky, ale mně se to nikdy nestalo. Pokaždé jsem měla pleť heboučkou, hladkou, rozzářenou, zklidněnou a perfektně vyčištěnou. Avšak je potřeba ji poté hydratovat. Ideální jsou na to bio regenerační pleťové oleje, které má Saloos také v nabídce. Při pravidelném používání je vidět úbytek černých teček i ošklivých pupínků. 

Saloos Zelený jíl

Jak jsem již zmínila, i na tělo mi jíl pomohl. Díky němu se lehce stáhly pupínky v oblasti kolen způsobené ekzémem. Na tyto místa však nepoužívám jíl pravidelně, ale jsem si jistá, že při pravidelném používání by zmizely úplně, takže pokud máte nějaký kožní problém, rozhodně bych na to zkusila masku použít. Jíl je vhodný na akné, lupénku či ekzém a dá se použít na dekolt, strie, stehna, břicho, šíji i na namoženou pokožku zad.

Saloos Zelený jíl

Saloos Zelený jíl

Tento zázrak tedy rozhodně doporučuji, jelikož není nic, co bych mu vytkla. Je to aktuálně jediný produkt, který na pleťové masky používám, protože se mi osvědčil ze všech nejvíce. Toto 80g balení stojí přibližně 100 Kč, což se za takovou péči vyplatí. 

Máte s tímto zeleným jílem zkušenosti? Už jste o něm slyšeli?

10 KOMENTÁŘŮ

  1. Já miluju jíly jako pleťovou masku, mám jich už několik. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o jílu jsem nikdy předtím neslyšela, ale zní to velmi zajímavě. Hlavně ta jeho všestranost, docela mě láká dát si v něm vanu :D MOC DÍKY za tenhle tip! :))
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
  3. Pouzivam bili jil od Garneru a je skvely👍👍👍

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  4. Slyšela jsem na něj spoustu pozitivních reakcích a jsem ráda, že ho poprvé vidím takto nanesený na obličeji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Take mam jilovou masku, ale od soaphoria a spokojenost. Tohle take vypada dost dobre.:-)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna ho mám koupený, ale ještě jsem se na něj nevrhla, každopádně recenzi na něj chystám :)
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím se vším, co jsi napsala. Tento produkt od Saloos považuji za opravdový ZÁZRAK :)


    Soutěž o balíček Weleda

    OdpovědětVymazat
  8. I love using clay, great post and blog!
    Xoxo

    www.gattavaidosa.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ja mám doma taktiež íl, ale bentonitový, a nedám naň dopustiť! Je skvelý ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe