SALOOS KOKOSOVÝ OLEJ VANILKA + VYUŽITÍ KOKOSOVÉHO OLEJE

neděle, června 26, 2016

Kdo by neznal všemi opěvovaný multifunkční zázrak kokosový olej, že? Já si ho chtěla pořídit už od chvíle, kdy se o něm začínalo hodně mluvit, ale nedokopala jsem se k tomu - klasika. Pak jsem ale viděla vanilkovou verzi, kterou jsem nutně potřebovala vyzkoušet, protože cokoli s vanilkou mám (respektive jsem měla) moc ráda. Kokosák je proslavený tím, že se dá použít snad úplně na všechno. Využijete ho jak v kosmetice, tak třeba v kuchyni. Avšak pomalu se dostávají na povrch i jeho negativní stránky, o kterých se teď začíná mluvit čím dál víc. Teď je na každém, aby si na něj udělal vlastní názor, protože každému sedí něco jiného.


 Tento vanilkový kokosový olej je lisovaný za studena a neobsahuje žádné konzervační, syntetické, barvící ani vonné látky. Není uměle ztužován, bělený ani parfemovaný a není testovaný na zvířatech. Vlivem tepla se rozpustí na konzistenci klasického oleje. V obalu také reaguje na teplo - pokud je v teplejším prostředí, je měkčí. Olej se velmi dobře roztírá a dobře vstřebává. Na pokožce zůstává dlouho jeho kokosovo-vanilková vůně. Je vhodný pro všechny typy pokožky.


Když mi tento kokosák přišel, nemohla jsem se dočkat toho, až si k němu přivoním. Ze začátku mi byla vůně opravdu příjemná - voní přesně jako Raffaelo, ale postupem času jsem zjistila, že to není nic pro mě. Nevím, jestli jí mám jenom plné zuby, a nebo můj nosík začal mít rád jiný typ vůní, ale pokaždé, co si kokosákem něco namažu, mi z té vůně začne bolet hlava. Používám ho však stejně, protože za ty účinky to stojí.


Na co všechno se dá tedy využít?

  • HYDRATACE A REGENERACE PLETI - Musím přiznat, že na pleť jsem ho použila jen málokrát, protože mám strach, aby mi neucpával póry. Pro suchou pleť je prý hodně dobrý, takže jako hydratační noční krém se dá určitě použít. Také zabraňuje projevům předčasnému stárnutí a tvorbě vrásek.
  • ODLIČOVÁNÍ - Na odlíčení jsem ho vyzkoušela pouze dvakrát a stačilo mi to. Všechen make-up vám rozmaže po obličeji a vy se ho zbavíte snad jen nějaký ubrouskem nebo odličovacím tamponkem. Po odlíčení je pleť vyživená a hydratovaná, což je skvělý, ale já tomuto odličování nějak nepřišla na chuť. 
  • RTY - Dá se použít i jako chutný balzám na rty. S popraskanými rty si umí poradit lépe než kdovíjaké drahé balzámy.
  • JAKO TĚLOVÝ KRÉM - Samozřejmě ho můžete použít i místo tělového krému či mléka. Opět je účinnější než většina klasických tělových produktů. Dokáže skvěle zklidnit a hydratovat pokožku, je tedy skvělý i jako balzám po holení či depilaci.
  • JAKO PĚNA NA HOLENÍ - Tohle jsem vyzkoušela, tuším, jenom jednou a zatím jsem se k tomu nevrátila, protože pěny na holení nepoužívám, tudíž mě nenapadne si kokosák do koupelny přinést. Musím však říct, že i na tento způsob funguje báječně, ale odrazující je ta zaprasená žiletka, ze které se to pěkně špatně smývá. Teď nevím, jestli ten souboj za tu heboučkou a hladkou pokožku stojí, haha.
  • MASÁŽE - Použít se dá i na masáže těla či obličeje, ale na to jsem ho ještě nevyzkoušela, protože bych se nejspíš ani neuvolnila při stálém cítění té vůně, ze které by mě rozbolela hlava.
  • ZÁBAL NA VLASY - Zato na zábal na vlasy jsem ho použila několikrát. Jednou týdně si snažím zábal na vlasy dělat, protože chci o vlasy pečovat co nejlépe. Skvělý je i na jakékoli masky na vlasy. Vlasům dodává lesk a zdraví vzhled. Avšak na toto použití jsem slyšela hodně negativních ohlasů.
  • BĚLENÍ ZUBŮ A DEZINFEKCE ÚSTNÍ DUTINY - Tak tohle jsem ještě také nezkoušela, ale určitě to zkusit chci. Stačí si po vyčištění zubů kokosákem zuby dočistit. Dá se použít i jako zubní pasta v kombinaci s jedlou sodou ve stejném poměru. A pokud budete chvíli po vyčištění zubů povalovat trochu kokosového oleje v ústech, dojde ke zlepšení stavu dásní a chrupu a k dočištění celých úst.
  • KUCHYNĚ - Na kokosovém oleji můžete smažit například palačinky, které pak po kokosovém oleji lehce voní i chutnají. Také je prý zdravé si dávat lžičku denně třeba ke snídani, protože je olej plný živin, které tělu jenom prospějí.
  • DIY - Také ho můžete použít do vlastnoručně vyráběných balzámů na rty, peelingů a kdo ví do čeho ještě!
  • NEHTY - Dokáže i změkčit nehtovou kůžičku a vyživovat nehty.
  • LUBRIKANT - A využití se pro něj najde i při sexu, protože se dá použít jako lubrikační gel, což mám již odzkoušené. Skvělé na něm je i to, že pomáhá proti bakteriím a kvasinkám. Pozor však na to, že oleje narušují latex, takže není ideální ho používat při sexu s kondomem.
  • HOJENÍ VYRÁŽEK, EKZÉMŮ, JIZEV - Pravidelné mazání těchto problémů by mělo pomoci k jejich zahojení.
  • JAKO MLÉKO PO OPALOVÁNÍ - Díky svým regeneračním schopnostem je skvělý i na péči o spálenou pokožku od slunce, kterou dokáže perfektně zklidnit.
  • RYCHLÝ ZDROJ ENERGIE - Kokosák obsahuje rychle působící mastné kyseliny, takže představuje rychlý zdroj energie třeba během sportu.
  • DEODORANT - Díky jeho antibakteriálním vlastnostem by měl zabraňovat vzniku tělesného pachu. Taktéž neozkoušeno.
  • ZVÍŘÁTKA - V zimním období to může být záchrana pro psy a jejich popraskané tlapky.

Rozhodně se najde i další hromada využití, protože jak jsem říkala - dá se použít skoro na všechno, a proto je snad nemožné vypsat všechny. Já ho mám nejraději na promazávání suchých míst, takže na toto využití jsem ho spotřebovala nejvíc.


Kromě klasické a vanilkové verze existuje i čokoládový, pomerančový, tropický a ve verzi caffe latte, což jsou všechno moc lákavé druhy. Tyto "ochucené" oleje se prodávají v objemu 100ml za cca 150 Kč.

Máte zkušenost s kokosovým olejem? Jste jeho příznivnem? A co "ochucené" kokosáky od Saloos, zkoušeli jste?

9 KOMENTÁŘŮ

  1. Já mám ráda, jak obyčejný kokosák, tak i tuto verzi akorát v čokoládové vůni. Každopádně tuhle vanilku bych chtěla moc vyzkoušet, protože celkově na vanilku nedám dopustit ♥
    Moc pěkná recenze, Jani!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle olej mám ve verzi tropic a ačkoliv nemám kokosák ráda, tak tenhle jsem si zamilovala při použití na tělo, nebo do koupele. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mam zkušenosti s kokosákem práve v sexu, je to super a právě se mi líbí proti kvasinkám a tak, ono ty chemicky gely a blbinky jsou proste takový, že to není ono (ve všem):D každopádně na tělo po opalování (v mym případě 100% spálení...) mám odzkoušený jen obyčejný a upřímně lepší věc neznám. Já i kdybych měla krem s 80faktorem, tak se spalim.. takže jeho ukliňující účinky opravdu oceňuji. Ale vanilkovou vůničku plánuji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kokosový olej se nažím už několik měsíců koupit, ale nemůžu se k tomu dokopat :D :)
    Must have in summer

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si kokosáka koupila v polsku a jsem moc spoko. ale kombinace vanilky a kokosu? Mňam!

    OdpovědětVymazat
  7. Kokosový olej si chci koupit už dlouho, po přečtení, kolik využití tenhle zázrak má, už si pro něj fakt musím dojít do obchodu :)
    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  8. Kokosový olej jsem už vyzkoušela na moc způsobů a musím říct, že si na něj zatím nemůžu stěžovat. :) Co se týče dezinfekce dutiny ústní, tak na to je opravdu báječný - přestal mě po něm bolet zub a zuby bělí také fantasticky. :) Ale dosud jsem ho měla pouze s originální vůní, takže si moc ráda rozšířím obzory o vanilku! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám tento kokosák, ale v čokoládové variantě a ta vůně je skvělá, zatím se ji nemohu nabažit :D
    Narozeninová giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe