IDEÁLNÍ PODMÍNKY K PSANÍ ČLÁNKŮ

pátek, října 07, 2016


Krásný den, čtenářky!

Nevím jak ostatní blogerky, ale já potřebuji k blogování určité podmínky, bez kterých mi většinou moc psát nejde. A které to jsou? Na to se spolu dneska mrkneme!
1. POHODLÍ - Rozhodně se musím cítit pohodlně, a proto častokrát volím postel. Hrozně ráda sedávám mezi hromadou malých polštářků a huňatých dek. Avšak někdy mám i chvíle, kdy se mi lépe pracuje u stolu, protože tam se logicky píše na notebooku mnohem lépe, a dokonce se mi tam i líp přemýšlí. 

2. NÁPOJ, PŘÍPADNĚ NĚCO K JÍDLU - Snad úplně vždycky si k psaní článků uvařím čaj (případně kafe) a ideální je, když k tomu uzobávám nějaké sušenky, nakrájené ovoce nebo oříšky. Abych pravdu řekla, bez tohoto bodu už si práci na počítači nedokážu představit.

3. VŠECHNO PŘI SOBĚ! - Pokaždé si na pracovní místo natahám úplně všechno, co bych mohla náhodou potřebovat. Nejčastěji to bývá balzám na rty, krém na ruce, sluchátka, mobil, láhev s vodou a samozřejmě již zmiňované jídlo a čaj. Nerada svou práci přerušuji, takže je pro mě ideální mít u sebe úplně všechno. 

4. HUDBA? - V žádném případě si k psaní článků nemůžu pustit písničky, které si ráda zpívám, protože pak psaný text vůbec nevnímám. Většinou volím nějaký playlist na Spotify určený například k soustředění, přemýšlení či relaxu. Bývají to pomalé, klidné, odpočinkové písničky, při kterých se přemýšlí, tedy i píše, opravdu perfektně. Doporučuji! 

5. SPRÁVNÁ NÁLADA - Bohužel nejsem schopná psát pokaždé, kdy mám čas. Potřebuji k tomu tu správnou náladu. Když se do toho nutím i přesto, že ji nemám, je to na článku znát, takže jsem se naučila v tyto okamžiky upravovat fotky, číst a komentovat články ostatních nebo hledat inspiraci na nové články na Pinterestu. Mimochodem, správnou náladu mívám většinou pozdě večer, né-li v noci, v tuhle dobu bývám klasicky nejproduktivnější.

6. KLIDNÉ MÍSTO - V hluku se soustředit nedokážu, což není nic neobvyklého, že jo. Vyžaduji tedy klidné, tiché, útulné místo, ve kterém dokážu naplno myslet. Naštěstí doma nemám žádné rušivé elementy, takže tam to zvládám bez problémů, ale taková kavárna nebo kancelář je také ideální.

7. MOTIVACE, INSPIRACE - Bez tohoto bodu by to všechno stálo nejspíš také za nic. Když jsem napumpovaná pořádnou motivací, píše se mi úplně nejlépe. A s inspirací je to podobné. Vždy, když mě napadne nějaký námět na článek, nabyje mě to a hned se jdu na psaní vrhnout, protože mi v hlavě začnou skákat věty, které by se do článku hodily.

8. VYPNUTÝ FACEBOOK - Jsem zvyklá mít neustále otevřený facebook v liště, ale při psaní článků ho musím zavřít. Když mi tam naskočí nějaké upozornění, nebo mi někdo napíše, hned se tomu začnu věnovat, což mě akorát zdržuje od práce. Kromě facebooku zavírám i jiné "rušivé" záložky, jako je třeba vinted, kam se musím také jít pokaždé podívat, jestli náhodou nepřibylo nějaké nové záživné fórum a tak, chápete.

Máte také nějaké podmínky, bez kterých vám psaní článků nejde?

7 KOMENTÁŘŮ

  1. Súhlasím so všetkým. Ja rada píšem na posteli s čajom, pri klasickej hudbe :)

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
  2. Moc povedený článek! :) Se vším musím souhlasit, i ohledně té hudby nebo čaje :)

    Kokosový olej - LA VIE EST BELLE

    OdpovědětVymazat
  3. U mě je psaní článků pokaždé úplně jiné.. Když mě chytne inspirace, jsem schopná psát kdykoliv a kdekoliv :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. U mě je hlavní to, že musím být v místnosti, kde je klid a ticho. Žádná hudba!


    HAUL | CCC, Zoot, Papírové nebe, Lush...

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek, se vším souhlasím! :)

    http://dencaurbankova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Máš velkou pravdu s tou hudbou, zpozorovala jsem, že když mi hraje smutná hudba, je ten článek úplně jiný než když si pustím něco veselého. A když je to takhle při psaní článku, tak je potom každá část úplně jiná podle toho jaká písnička mi zrovna hrála :))
    A ještě bych se chtěla zeptat, jak se jmenuješ na Spotify? :)
    lalymylifestyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Články píšu zásadně u stolu, v posteli můžu maximálně číst.
    Nápoj je samozřejmost - ale nějaký čaj mám snad pořád, není to výsada psaní.
    Správná nálada je samozřejmost. :)
    Stejně tak klidné místo. Nejlépe když nikdo není doma. :D
    O motivaci a inspiraci snad ani nemusíme mluvit.
    A vypnutý facebook? Nepotřebuju! Mám vypnutý jenom zvuk chatu - a to pořád. A když se zažeru do práce, což bývá téměř okamžitě, nic jiného mě nezajímá. Ať si FB klidně bliká, jeho problém. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

PRAVIDELNÍ ČTENÁŘI

NAPIŠ MI

Název

E-mail *

Vzkaz *

FACEBOOK

Subscribe